Onze motivatie

Tijdens onze werkzaamheden bij een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking hebben wij ervaren dat de groep mensen die voor arbeid tussen wal en schip vallen, steeds groter wordt. Mensen die graag zo normaal mogelijk werk willen verrichten maar door hun verstandelijke beperking niet een betaalde of gesubsidieerde baan aan kunnen. Het verschil tussen dagbesteding en een betaalde baan blijkt vaak erg groot te zijn. Voor deze doelgroep willen wij juist graag iets betekenen en daar ligt ook onze motivatie.

Zo zelfstandig mogelijk werkzaamheden uitvoeren in een omgeving die meer lijkt op een echt bedrijf dan de reguliere dagbesteding groepen; dat kan op Bûtenút.
Een belangrijk deel van de werkzaamheden op Bûtenút zijn paard gerelateerd maar er zijn ook tal van andere activiteiten mogelijk. Andere activiteiten zijn: tuinonderhoud, het kweken van groente, het verwerken van haardhout, het verzorgen van de overige dieren en diverse binnen activiteiten. Dit maakt dat iedereen ongeacht niveau of beperking een fijne daginvulling bij ons kan krijgen en dat is ons doel!

Het uitvoeren van dergelijke activiteiten op deze groene en rustgevende locatie is iets wat wij zelf erg graag willen. Het buiten zijn, de seizoenen bewust meemaken en ruimte om je heen hebben, is wat ons een goed gevoel geeft. Dat willen we de deelnemers van Bûtenút ook graag laten ervaren.